Хеликоптерът, изхвърлил 100 кг дрога в Турция, не е излитал от

...
Хеликоптерът, изхвърлил 100 кг дрога в Турция, не е излитал от
Коментари Харесай

Няма данни хеликоптерът, хвърлил 100 кг дрога в Турция, да е излетял от България

Хеликоптерът, изхвърлил 100 кг дрога в Турция, не е изхвърчал от България. Това съобщи пред Нова телевизия шефът на Главна дирекция " Гранична полиция " основен комисар Антон Златанов.

По думите му изхвърлената в южната ни съседка дрога е марихуана. Той разясни, че тримата задържани във връзка със случая са турски жители. Златанов уточни, че турските управляващи са дали координатите на влизане и излизане на летателното средство в и от Турция.

Те демонстрират, че двете точки са на гръцко-турската граница. Няма данни хеликоптерът да е нарушил българо-турската граница. Официални данни, че летателното средство да е изхвърчало или кацало в България, няма, разясни той.

Основна задача е опазването на границата, която не е единствено българска, само че и европейска. Може би сега е най-тежката на фона на идното ни приемане в Шенген, счита Златанов.

По отношение на оградата по границата комисар Златанов съобщи, че положението й е положително. Във вътрешността на страната се задържат групи с незаконни мигранти. Но това, което остава прикрито е фактът, че в действителност доста по-голям брой не позволяваме да влязат в страната. Мигрантският напън се усилва непрекъснато. Очакваме лятото и есента да има пикове. В момента тече сходен пик и всеки ден е изключително тежък, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР